Leven met ADD

ADD (Attention Deficit Disorder) is een aandachtstekortstoornis die ervoor zorgt dat iemand veel moeite heeft om zijn aandacht ergens bij te houden. Iemand met ADD is snel afgeleid, is zeer chaotisch, kan volledig opgaan in zijn eigen gedachten, heeft veel stemmingswisselingen en is uitermate creatief. Maar hoe gebruik je deze eigenschappen in je dagelijkse leven? En wat kun je allemaal verwachten?

Leven met ADDSterre leeft met ADD. Haar echtgenoot en haar zoon hebben de diagnose ADD gekregen. Na en zoektocht naar antwoorden en oplossingen, heeft ze samen met haar gezin een manier gevonden om ADD een plaats te geven in het dagelijkse leven. 

Het boek is helder geschreven en aan de hand van voorbeelden levendig gemaakt. Het boek zit boordevol tips voor volwassenen en kinderen die leven met ADD.

ISBN 9789460081699


“Het boek is verplichte kost voor ADD’ers, hun familie en andere betrokkenen” – NBD Biblion


“Ze heeft een moedige poging gedaan om een boek over ADD te schrijven waar je echt wijzer van wordt” – Impulsief


“Ze beschrijft alle ups en downs waar je mee te maken krijgt en geeft tips hoe je kunt omgaan met ADD” – Pedagogiek in Praktijk


5 gedachtes over “Leven met ADD

  1. Na het lezen van dit boek, is mij een hoop meer duidelijk geworden wat het betekent om ADD te hebben, en hoe ik daar als partner beter mee om kan gaan. Het geeft zoveel meer dan het standaard rijtje met kenmerken wat bij deze “gave” hoort. Daarnaast leest het gemakkelijk weg.

  2. zeer bedankt voor dit stuk tekst (https://sterrehunvie.wordpress.com/2013/09/20/add-wat-moet-je-er-mee/) . als kind vond ik mijzelf vroeger al anders en niet normaal en hierdoor ook heel op mij zelf en zoals je zegt een heel slecht eigenbeeld, ik ben ook gepest geworden. ik ben hierdoor na groep 8 in een flinke depressie gevallen ik voelde me onbegrepen en alleen. uw stukje tekst heeft late zien dat ik niet de enigste ben en dat bijna iedere A.D.D.er zich alleen voelt. ik herken vrijwel alles wat u in uw stukje tekst heeft gezegd en heb me bij het lezen van uw stuk ook een traantje weg gepikt omdat dit zoveel onbegrepen stukken in mijn verleden heeft (waarom ben ik anders). ik ben nu 17 jaar en er pas mee geconfronteerd geworden dat ik A.D.D. heb omdat mijn vriendin dit ook heeft en we herkende zoveel dingen bij elkaar. ik ben naar de dokter gegaan en die heeft direct een afspraak gemaakt met de psychologe. ik hoop dat na deze afspraak ik me niet meer alleen voel en dat ik wat minder maal (non-stop nadenken) want net zoals elke avond kan ik niet slapen tot laat in de avond(momenteel is het 02:55 dus een mooi voorbeeld). mijn ouders hadden nooit gedacht dat ik zoiets zou hebben en mijn moeder is een erg zorgwekkend persoon als het om mij gaat en zelfs haar is het nooit opgevallen. mijn vader heeft volgens mij ook A.D.D. maar hij heeft nooit een diagnose gehad omdat hij zich hier niet mee bezig hield maar tot tegenstelling van heb ben ik heel geïnteresseerd in het menselijke gedrag en ben hier ook constant mee bezig. en eerlijk gezegd lijkt het me heel interessant om hierin een onderzoeker te worden maar met mijn mbo 2 (hoort mbo 4 te zijn maar door bepaalde omstandigheden waar ik niks aan kan doen is het 2) en gebrek van interesse in bepaalde vakken nooit lukken. ik zou graag over dit willen praten als dit mogelijk is want als ik met mijn vriendin hier uren over weg praat voel ik me altijd een heel stuk beter en daarbij vindt ik het heel interessant omdat ik constant bezig ben met de vragen van waarom is iemands sociaal gedrag anders enz. na het lezen van dit stukje tekst ben ik zeer geintereseerd in het boek en vraag me af waar ik het kan halen

    met vriendelijke groet,

    keam riedijk.

  3. Pingback: #openup-week | Sterre's blog

Schrijf een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s